La Fonda del Saumell distingida amb el segell Slowfood Catalunya

Un any més La Fonda del Saumell, projecte associat a la Cooperativa Integral Catalana, ha estat distingida amb el segell que Slowfood Catalunya lliure a aquells restaurants que promouen els aliments sans, bons, nets i justos. Des de la Fonda del Saumell, a Vallbona d’Anoia, continuen apostant per aquesta filosofia perquè creuen que una altra alimentació i un altre consum és possible i necessari. El proper dia 23 de febrer tindrà lloc a la plaça de l’església de Gallecs l’acte de lliurament de Plaques als restaurants i cuiners que enguany formaran part de la xarxa Km0-Slow Food, com la Fonda del Saumell. Dins la jornada a les 12.00h es dura a terme la presentació del llibre d’en Pep Salsetes “La Cuina del Vallès” un recull de receptes recuperades del Vallès acte que serà guiat per en Toni Massanes, director general de la Fundació Alicia. Ens es grat informar-los també que aquest any comptem amb la presencia de dues persones del món de la restauració arrelats al territori, Fermi Puig i Ramon Parellada que atorgaran mitjançant la presentació de l’acte d’en Pep Palau els distintius corresponets als cuiners. Al mateix temps i des de les 10.00h més de 40 productors vinculats a Slow Food oferiran els seus productes en el Mercat de la Terra. Al migdia, a la mateixa esplanada de Gallecs tindrà lloc un dinar ofert pels cuiners dels restaurants Km0-SlowFood del Vallès emfatitzant els nostres productes i fent promoció de la recuperació de llegums del Vallès. El projecte dels Restaurants Km0 d’Slow Food neix de la voluntat, de cuiners i socis de l’entitat, per fomentar una cultura gastronòmica basada en els aliments bons, nets i justos. Slow Food és una associació eco-gastronòmica sense ànim de lucre fundada el 1989, actualment representada a 122 països diferents.

Què vol dir un restaurant Km0 d’Slow Food?

Doncs que en el nostre restaurant es cuinen plats de Km0 en els quals prioritzem la pagesia propera i ecològica, emprem aliments de temporada, evitem l’ús de transgènics, recuperem productes de l’Arca del Gust i dels Baluards d’Slow Food, i cuinem peix capturat de forma sostenible. Cuinem des del cor i treballem amb aliments de màxima qualitat compartint el nostre coneixement amb altres restaurants Km0 per millorar el vincle entre la terra i la gastronomia local. Ens agrada cuinar, i ens agrada que els nostres clients rebin a la taula el que nosaltres estimem a la cuina. saumell2015